oogstfeest

oogstfeest

oogstfeest

Wist je dat niet al het fruit uit de regio de Waadhoeke nog een eindbestemming had? Boerderijwinkel Dykstra State uit Menaam schakelde de hulp van Circle of Food in om iets te doen met overgebleven appels uit parken van de Waadhoeke. 

Uit dit proces rollen nu maar liefst 3 mooie producten uit. En hoe gaaf is het om als horecagelegenheid aan te sluiten op dit circulaire en lokale initiatief. We vertellen je er graag meer over tijdens het oogstfeest op 8 november, waar jullie van harte voor zijnuitgenodigd. Hierbij alvast een voorproefje.

Allereerst is er de WAADHAP. Dit is een tussendoortje met wortel, appel en specerijen. Zeer geschikt voor fietsers die even een energieke break nodig hebben. De WAADHAP laten we maken door studenten van ROC Friese Poort. Zo kunnen we het circulaire verhaal ook aan de studenten mee geven. 

Dan is er WAADFRIS. Een bruisende frisdrank van appels en een scheutje wortel. De frisdrank bevat minder suiker dan reguliere frisdrank en smaakt extra lekker door de frisse appels van verschillende oude appelrassen uit de Waadhoeke. 

Ook laten we WAADSAP maken. Een vers sapje van appels, wortels en gember. Dit sapje wordt bewaard in de vriezer, waardoor je het helemaal vers kunt consumeren, vol vitamine en mineralen. Zowel de WAADFRIS als WAADSAP laten we door lokaal produceren.

8 november organiseren we een oogstfeest waar we de producten presenteren en je ook kunt proeven. Vanaf dit moment zijn de producten officieel te koop! Ben jij erbij? Je kunt je alvast aanmelding via deze link. Een definitief programma van de dag volgt. 

Hopelijk ben je net zo enthousiast als ons en draag je bij aan het op de kaart zetten van circulariteit.

Tegen verspilling

Afval bestaat niet. Wij gebruiken koffiedik als voedingsbodem voor de oesterzwammen.

Meer plantaardig

Meer plantaardig eten wordt makkelijker met deze pasta vol plantaardige eiwitten.

De gezonde keuze

Wij zijn diëtisten met een missie en willen de gezonde keuze toegankelijker maken.

Puur en eerlijk

Wij staan voor een transparante en lokale voedselketen. Samen werken we aan een eerlijke productie.