Event: fruit van waarde

Event: fruit van waarde

fruit van waarde

Wist je dat nog niet al het fruit in de Waadhoeke een eindbestemming heeft?

Jelmar Lautenbach van boerderijwinkel Dykstra State heeft de hulp van Circle of Food ingeschakeld om oude appel- en perenrassen uit de Waadhoeke te verwaarden tot nieuw voedingsproduct.

Met betrokkenen uit de regio gingen we tijdens het event ‘Fruit van Waarde’ brainstormen over het verwaarden van het fruit. Want alleen samen gaan we naar een houdbare toekomst! We keken welke kansen we kunnen plukken voor een mooi eindproduct. Hieruit ontstonden ideeën die ons weer verder helpen, waar we erg dankbaar voor zijn. Wij kijken terug op een vruchtbaar event!

En nu? Nu gaan we alles in gang zetten om de productie te realiseren. Als plan A niet lukt, dan hebben we nog plan B, C, D of E liggen. Zo zorgen we ervoor dat er een nieuw product ligt voor de oogst van september/ oktober.

Volg ons op de food om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

Video afspelen