Zwampasta met zalm en groente

Zwampasta met zalm en groente

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g Zwampasta
  • 2 verse zalmfilets
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • ½  courgette
  • ½  citroen
  • 2 el zuivelspread 
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd als eerste de courgette in stukjes. Dep vervolgens de zalm droog en breng het op smaak met peper en zout. 
  2. Doe hierna een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten. Voeg de doperwten, zuivelspread en het sap van een halve citroen toe. 
  3. Doe vervolgens een beetje olijfolie in een andere koekenpan. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan. Bak de vis nu voor ongeveer 4 á 5 minuten of totdat de huid goed loslaat van de pan. Draai de stukken zalm om en bak nog eens 1 á 2 minuten aan de bovenzijde van de zalm.
  4. Kook ondertussen de Zwampasta in zo’n 4 minuten al dente. 
  5. Meng de Zwampasta met groente en serveer het op een bord. Leg de gebakken zalm erboven. Eet smakelijk!