Zwampasta met zalm en groente
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 150 g Zwampasta
- 2 verse zalmfilets
- 100 g doperwten (diepvries)
- ½ courgette
- ½ citroen
- 2 el zuivelspread
- Peper en zout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd als eerste de courgette in stukjes. Dep vervolgens de zalm droog en breng het op smaak met peper en zout.
- Doe hierna een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten. Voeg de doperwten, zuivelspread en het sap van een halve citroen toe.
- Doe vervolgens een beetje olijfolie in een andere koekenpan. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan. Bak de vis nu voor ongeveer 4 á 5 minuten of totdat de huid goed loslaat van de pan. Draai de stukken zalm om en bak nog eens 1 á 2 minuten aan de bovenzijde van de zalm.
- Kook ondertussen de Zwampasta in zo’n 4 minuten al dente.
- Meng de Zwampasta met groente en serveer het op een bord. Leg de gebakken zalm erboven. Eet smakelijk!