over ons 

In de wereld van Circle of Food  bestaat afval niet, afval is een grondstof. Onze missie is om het circulaire voedselsysteem de standaard maken. Dit doen we door lokale ondernemers te helpen die met reststromen of tijdelijke overschotten zitten. Met deze reststromen ontwikkelen wij circulaire én smaakvolle voeding voor jou. Deze creatieve oplossingen voor reststromen sluiten aan bij onze 4 pijlers.

Tegen verspilling

Afval bestaat niet, afval is een grondstof.

beter v00r de aarde

Biodiversiteit is van levensbelang. Met meer plantaardig en lokaal eten maak je impact.

De gezonde keuze

Wij zijn diëtisten met een missie en willen de gezonde keuze toegankelijker maken.

Puur en eerlijk

Wij staan voor een transparante en lokale voedselketen. Samen werken we aan een eerlijke productie.

Wie zijn de personen achter Circle of F00d en hoe is het 00it begonnen? We nemen jou mee in ons verhaal. 

de oplossing v00r reststromen!

Niemand heeft belang bij reststromen of tijdelijke overschotten, maar als ondernemer heb je niet altijd de tijd en ruimte hier iets mee te doen. Circle of Food helpt juist die ondernemer door gezonde en smaakvolle producten te ontwikkelen met reststromen. 

We zijn begonnen met het ontwikkelen van de Zwampasta, een houdbare én gezonde pasta gemaakt met oesterzwammen die worden gekweekt op koffiedik. Door deze ontwikkeling hoeven er geen verse oesterzwammen meer worden weggegooid als ze niet worden verkocht en wordt koffiedik gebruikt als voedingsbodem. Wist je dat je 7,5 kg koffiedik van de verbrandingsoven redt met 1 zakje Zwampasta? 

Naast de Zwampasta willen we meer lokale ondernemers helpen. Dit gaan we doen door te kijken naar reststromen of tijdelijke overschotten binnen het bedrijf en daar een passend product mee te ontwikkelen. We kijken naar de voedselveiligheid, voedingswaarde en receptuur. Ook kijken wij naar de marketing, zodat het product gelijk in de markt gezet kan worden en niet op de plank blijft liggenWe nemen het hele productontwikkelingsproces uit handen en als ondernemer krijg je er een creatieve oplossing voor terug.

Dit levert aan 3 kanten voordelen: voedsel behoud zijn waarde in de keten, er is minder afval én als ondernemer heb je meer afzetmogelijkheden.

circleoffood1

POWERED BY NICE

Zonder het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) geen Circle of Food.

NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan Circulaire Economie vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. Onder de vlag van NICE werken we samen aan een houdbare toekomst met Circle of Food.

Het project NICE Matters wordt medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma & Provincie Drenthe.  

circulaire voeding op de kaart zetten?

Wil je samen met ons circulaire voeding op de kaart zetten? Neem gerust contact met ons op voor vragen en ideeën. Van tips voor verkooppunten tot de vraag of we iets met jouw reststromen kunnen doen, alle input is welkom.