over ons 

In de wereld van Circle of Food  bestaat afval niet, afval is een grondstof. Onze missie is om het circulaire voedselsysteem de standaard maken. Dit doen we door circulaire én smaakvolle voeding te ontwikkelen voor jou. 

Wist je dat je 7,5 kg koffiedik van de verbrandingsoven redt met 1 zakje Zwampasta? Ook krijg je met de Zwampasta meer vezels én plantaardige eiwitten binnen. Beter voor de aarde en voor jou!

Onze missie is om het circulaire voedselsysteem de standaard te maken. Als inmiddels afgestudeerde diëtisten willen we de gezonde en duurzame keuze de makkelijkste maken. Dit doen we door circulaire voeding te ontwikkelen dat naar meer smaakt. Hoe tof is het dat je de wereld een stukje beter kunt maken met een bord Zwampasta? 

Tegen verspilling

Afval bestaat niet. Wij gebruiken koffiedik als voedingsbodem voor de oesterzwammen.

beter v00r de aarde

Biodiversiteit is van levensbelang. Met meer plantaardig en lokaal eten maak je impact.

De gezonde keuze

Wij zijn diëtisten met een missie en willen de gezonde keuze toegankelijker maken.

Puur en eerlijk

Wij staan voor een transparante en lokale voedselketen. Samen werken we aan een eerlijke productie.

Het is nog n00it zo makkelijk geweest om smaakvol, gezond én circulair te eten. De Zwampasta smaakt naar meer!

zwampasta-bruschetta

hoe het 00it begon…

Wie zijn de personen achter Circle of Food en hoe is het ooit begonnen? We nemen we jou mee in ons verhaal. 

In 2019 kruisten onze wegen bij NICE, hét Noordelijk Innovatielab waar young professionals en partners werken aan de transitie naar een circulaire economie. Nog nooit samengewerkt en ineens fulltime samenwerken voor ons afstudeeronderzoek bij NICE. We mochten bezig met de doorontwikkeling van een oesterzwampasta. De oesterzwammen groeien bij ZernikeZwam op koffiedik dat anders wordt weggegooid. Na maandenlang onderzoek, het veranderen van samenstellingen en verhogen van voedingswaarden realiseerden wij een duurzame én houdbare zwampasta.

Dit proces verliep zó goed; zowel de samenwerking als de ontwikkeling van het product. We vulden elkaar aan en gingen er 100% voor. Beide willen wij zorgen dat er meer duurzame en gezonde producten in de schappen komen te liggen, en dit gaf ons energie. Het was meer dan een afstudeeronderzoek geworden voor ons. De zwampasta wilden we op de markt zetten. NICE heeft ons de kans gegeven om het merk verder te ontwikkelen onder het project ‘NICE Matters’. En zo is Circle of Food geboren.  Inmiddels zijn we afgestudeerd diëtisten en hebben we de kans met beide handen aangegrepen om de zwampasta in de schappen te krijgen. 

hoe het nu gaat...

We zijn van A tot Z bij het productieproces geweest en we hebben inmiddels verkooppunten in 4 provincies. Door alle positieve reacties op het verhaal van Circle of Food is het ons duidelijk: Met Zwampasta maak je impact!

De Zwampasta is het begin van onze weg naar een circulair voedselsysteem. Verspilling tegengaan, reststromen gebruiken en kiezen voor lokaal en meer plantaardig zijn belangrijke pijlers voor ons.

Alleen samen kunnen we naar een houdbare toekomst! Wil je verduurzamen met jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Van voedingsmiddelenbedrijven, tot horecazaken en groentesnijderijen, wij helpen jullie graag. Producten ontwikkelen met jouw reststromen, of een slimme manier vinden om voedselverspilling tegen te gaan, Circle of Food kan het.

Get to know us

Ik ben opgegroeid op een boerderij en mijn ouders hebben een boerderijwinkel gevuld met streekproducten. De boerderij was mijn speeltuin en ik mocht altijd mee op sleeptouw om lokale kaasjes en groente te halen. Van jongs af aan is voeding mijn grote passie. Als kind kon ik al uren bakken en verslond ik kookboeken. Op mijn blog deel ik gezonde recepten en leefstijltips om zoveel mogelijk mensen te inspireren gezonder te leven, maar ik wilde meer. Als diëtiste wil ik een bijdrage leveren om de gezonde keuze de makkelijkste te maken.

Ik ben ook opgegroeid op de boerderij! Een onverwachte overeenkomst. Vroeger vond ik het heerlijk om buiten te spelen in de natuur en de lekkerste pannenkoeken te bakken met melk van eigen koeien. Dat lokale zat er daarom al vroeg in. Met een eigen moestuin en veel vers eten heb ik dat meegekregen. Nu kan ik er nog van genieten om uitgebreid te tafelen met mijn vriendinnen en draag ik mijn passie voor eten graag over. We mogen best wat zuiniger met de planeet omgaan. Ik wil de consument daarom de kans bieden om te kunnen kiezen uit meer eerlijke, maar vooral lekkere producten in de schappen.

POWERED BY NICE

Zonder het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) geen Circle of Food.

NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan Circulaire Economie vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. Onder de vlag van NICE werken we samen aan een houdbare toekomst met Circle of Food.

Het project NICE Matters wordt medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma & Provincie Drenthe.  

circulaire voeding op de kaart zetten?

Wil je samen met ons circulaire voeding op de kaart zetten? Neem gerust contact met ons op voor vragen en ideeën. Van tips voor verkooppunten tot de vraag of we iets met jouw reststromen kunnen doen, alle input is welkom.