Niemand heeft belang bij reststromen of tijdelijke overschotten, maar als ondernemer heb je niet altijd de tijd en ruimte hier iets mee te doen. Circle of Food helpt juist die ondernemer door gezonde en smaakvolle producten te ontwikkelen met reststromen.
We zijn begonnen met het ontwikkelen van de Zwampasta, een houdbare én gezonde pasta gemaakt met oesterzwammen die worden gekweekt op koffiedik. Door deze ontwikkeling hoeven er geen verse oesterzwammen meer worden weggegooid als ze niet worden verkocht en wordt koffiedik gebruikt als voedingsbodem. Wist je dat je 7,5 kg koffiedik van de verbrandingsoven redt met 1 zakje Zwampasta?
Naast de Zwampasta willen we meer lokale ondernemers helpen. Dit gaan we doen door te kijken naar reststromen of tijdelijke overschotten binnen het bedrijf en daar een passend product mee te ontwikkelen. We kijken naar de voedselveiligheid, voedingswaarde en receptuur. Ook kijken wij naar de marketing, zodat het product gelijk in de markt gezet kan worden en niet op de plank blijft liggen. We nemen het hele productontwikkelingsproces uit handen en als ondernemer krijg je er een creatieve oplossing voor terug.
Dit levert aan 3 kanten voordelen: voedsel behoud zijn waarde in de keten, er is minder afval én als ondernemer heb je meer afzetmogelijkheden.