Zwampasta

Zwampasta

zwampasta

Onze circulaire missie begon met de ontwikkeling van Zwampasta.  Van oesterzwammen die worden gekweekt op koffiedik maken wij weer pasta.

Wist je dat je 7,5 kg koffiedik van de verbrandingsoven redt met 1 zakje Zwampasta? Ook krijg je met de Zwampasta meer vezels én plantaardige eiwitten binnen. Beter voor de aarde en voor jou!

Circulair & gezond 

GEÏNTERESSEERD?

Voor vragen of bestellingen kun je mailen naar info@circleoffood.nl

proces_zwampasta

van zwam naar pasta

Koffiedik is een goede voedingsbodem voor oesterzwammen. Je hebt namelijk alleen maar vers koffiedik en een beetje broed nodig. De oesterzwammen groeien hierna vanzelf. 

De circulair gekweekte oesterzwammen kopen wij van de kwekerijen en daarna gaan we de zwammen drogen. En daar maken we weer pasta van. Ook de minder verse zwammen kunnen we ook nog prima gebruiken.

De Zwampasta laten we maken in Nederland. Lokaal, gezond & circulair dus. 

Ingrediënten

Volkoren durum tarwegriesmeel, 17% oesterzwammeel

Inhoud

150 gram ℮ of 300 g ℮ 

Bereidingswijze

Kook de pasta  in zo’n 6 minuten al dente in kokend water.

zwampasta-circleoffood

8378 kg Koffiedik

Maar liefst 8378 KG koffiedik is al gered van de verbrandingsoven door het maken van Zwampasta.

+16 events

Kookworkshops, events, presentaties en proeverijen om het circulaire verhaal te vertellen.

+13 verkooppunten

De Zwampasta heeft op veel verschillende plekken gelegen en is nu te bestellen door contact met ons op te nemen.

zwampasta-150g

Proeven en inkopen

Zwampasta proeven op jouw event of Zwampasta inkopen?

de lekkerste recepten met zwampasta

Ontdek hier de veelzijdigheid van Zwampasta.

zwampasta-bruschetta

Hoe het begon

We werkten aan de ontwikkeling van de Zwampasta, maar dat smaakte naar meer. Van een afstudeeronderzoek naar werken aan een merk. Hoe is Circle of Food ooit ontstaan? Wij nemen jou graag mee in ons verhaal. 

Fieldlab circulair ondernemen

De transitie van een lineaire naar een circulaire economie vraagt om versnelling. Om een doeners mentaliteit. Het fieldlab is een plek waar jong talent kan werken aan verandering. 

circle-of-food