Meet the team

Meet the team

meet the team

Sinds september werken we niet alleen met z’n tweeën, maar hebben we er twee stagiaires bij gekregen! Hoog tijd om jullie meer te vertellen over het onderzoek van Wisanne Kooi en Kirsten Overmans.

Vorig jaar ontdekten we dat de Zwampasta voor Circle of Food nog maar het begin is. We willen werken aan een circulair voedselsysteem door meer bedrijven te helpen met het verwaarden van hun reststromen of tijdelijke overschotten. Onder de vlag van NICE werken we verder aan de startup, gaan we verder met de Zwampasta én helpen we meer bedrijven met productontwikkeling. Extra hulp bij onderzoek is meer dan welkom en daarom zijn we ontzettend blij met Wisanne en Kirsten.

Wisanne en Kirsten studeren Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen en doen hun afstudeerscriptie bij Circle of Food en NICE. Ze gaan reststromen afkomstig van de akkerbouw uit Drenthe in kaart brengen, waardoor er een concept van een circulair voedingsproduct ontwikkeld kan worden.

Kirsten: “Het leukste aan het onderzoek doen bij Circle of Food vind ik het contact met verschillende agrariërs. Door bij hen langs te gaan, heb ik een beter beeld gekregen van de akkerbouw in Drenthe.” 

Wisanne: “Ik heb erg veel zin om concepten te bedenken voor circulaire voedingsproducten door aan de slag te gaan met een reststroom uit de akkerbouw. Verder lijkt het me erg leuk dat Circle of Food verdergaat met één van onze concepten, zodat er uiteindelijk een volwaardig circulair voedingsproduct op de markt gebracht zou kunnen worden.”

Benieuwd naar de uitkomsten en creatieve ideeën van dit onderzoek? Houd onze kanalen dan in de gaten voor meer updates.

 

circle_of_food_stagiares